Vrati se na HRT

Emisije i igre

Neću

Zašto, kako i kada na sva pitanja i molbe odraslih djeca imaju samo jedan odgovor sažet u riječi NEĆU - na duhovit način prikazuje animirani glazbeni spot u kojem glavne uloge imaju jedna djevojčica i njezina papiga.

Gledaj

Psići u ophodnji

Svjetski poznati hit za djecu sada i u Juhuhu svijetu! Psići u ophodnji znaju sve o timskom radu te pozitivno utječu na društveni razvoj vašeg djeteta.

Gledaj

Susjedstvo Tigrića Daniela

"Susjedstvo Tigrića Daniela" animirana je serija za djecu predškolske dobi od dvije do četiri godine. Temelji se na revolucionarnoj PBS-ovoj seriji "Susjedstvo gospodina Rogersa". Serija pripovijeda poticajne priče o životu predškolske djece, služeći se glazbenim strategijama ukorijenjenim u poznatom socijalno-emotivnom učenju Freda Rogersa. Kroz maštu, kreativnost i glazbu, Daniel i njegovi prijatelji uče važne društvene vještine, neophodne za školu i život.

Gledaj

Pusa

Pusa je naš novi plesni hit!

Gledaj

JUHUHU pjesmice

JUHUHU pjesmice

Gledaj

Hej, Dagi

Upoznajte Dagija, velikog i dražesnog psa koji vodi klub predškolaca i potiče djecu da se zabave, budu puna energije i - više od svega - da budu maštovita! Dagi svaki put članove kluba nagradi značkom za aktivnost, što oni ponosno pokazuju roditeljima koji dođu po njih na kraju svake epizode.

Gledaj

Hu Hu

Što će se dogoditi kad se sovica Hu Hu uplaši mraka, kad jež Bocko naljuti prijatelje, kad se zec Duško uplaši doktora? U njihovo društvo stižu putnici iz različitih zemalja koji znaju kako se riješiti straha od mraka, kako pomiriti posvađane prijatelje, kako prevladati strah od doktora. Cilj serije je pozitivno utjecati na emocionalni razvoj djece u dobi od 3-7 godina.

Gledaj

Pužica i kit

Predivna priča o neobičnom prijateljstvu, putovanju oko svijeta i herojskom spašavanju. Ovaj animirani film ekranizacija je svjetski poznate slikovnice koju je napisala Julia Donaldson.

Gledaj

Spužva Bob Skockani

Spužva Bob Skockani američka je animirana humoristična televizijska serija čiji je autor edukator znanosti o moru i animator Stephen Hillenburg. Serija prikazuje pustolovine i pothvate glavnog lika i njegovih morskih prijatelja u izmišljenom podvodnom gradu Bikini Dolini.

Gledaj

Najbolji dan

Serijal Najbolji dan prati djecu predškolskog uzrasta koja pokušavaju savladati izazov sukladan svojoj dobi. U trenutku kada dijete poželi odustati, pojavljuje se lutak Digi Digi, jedini fiktivni lik u seriji. On je djetetov zamišljeni prijatelj i superjunak. Pomaže djetetu suočiti se sa strahom, on ga ohrabruje i potiče da ustraje, a uz pomoć Digi Digija svaki se izazov na kraju uspješno riješi. Priče u serijalu nisu izmišljene nego stvarne.

Gledaj

Šašavi hotel

Nakon dogodovština u Ulici Sezam, Elmo i Keksomlat sele se u Englesku pomoći Elmovoj teti i tetku voditi hotel "s pola zvjezdice", čije osoblje posebno dobro zna rješavati probleme. Šašavi Hotel je britansko-američko-kanadska serija snimljena za CBeebies (BBC-jev program za predškolsku dob). To je druga britanska prerada popularne Ulice Sezam nakon serije pod nazivom Sesame Tree.

Gledaj

Hu Hu PJESMICE

Spremni za zabavu i pjesmu?! Pjevajte s likovima iz serije Hu Hu pjesmice koje ne izlaze iz glave.

Gledaj

Keksomlat i Gongo kuhaju za vas

Zvijezde serije "Šašavi hotel", Keksomlat i Gongo, vode vlastiti restoran na kotačima, primaju narudžbe putem videoporuka i dostavljaju naručeno stvarnoj djeci (a povremeno i drugima). Kako bi nabavili sastojke za naručeno jelo, čupavci odlaze svaki put na drugo mjesto gdje uče o tome odakle dolaze pojedine namirnice.

Gledaj

Dino Dana

Dana ima devet godina i obožava dinosauruse. Njezin život promijenit će se kada u ruke dobije Dino terenski vodič! Vodič će joj dati posebnu moć da oživi dinosauruse i dovede ih u svoj svakodnevni život.

Gledaj

Šareni lonac

Mogu li djeca kuhati? Naravno da mogu! Je li jestivo to što su skuhali? Provjerite u Šarenom loncu! Smiju li djeca zezati kuhara Hrvoja, čiji su pomagači? Naravno da smiju! Kuhaj i zabavljaj se!

Gledaj

Andyjeve dinosaurske pustolovine

U seriji zabavnih pustolovina Andy putuje kroz vrijeme u potrazi za dinosaurima! Svaka pustolovina počinje na Andyjevu poslu u muzeju, gdje je i njegova nova prijateljica Hatty, stručnjakinja za dinosaure. Zajedno oživljavaju muzej svojim vragolijama, a kako je ondje sat, koji je ujedno i vremeplov, Andyju ne treba mnogo da ode na pustolovno putovanje u pretpovijest.

Gledaj

Naprijed, Go Jetteri!

Animirana serija prati pustolovine četvero srčanih svjetskih junaka, Xuli, Kyana, Larsa i Foza, koji putuju po svijetu sa svojim prijateljem i učiteljem Superogom, jednorogom koji voli disko plesove. Zajedno spašavaju najvrijednije svjetske znamenitosti od zločestih djela svoga vječnoga neprijatelja Velezloćka Blatka.

Gledaj

Anadroidi

Ana je znanstvenica i genijalka koja obožava rješavati probleme uz pomoć inženjerskih trikova i kompjutorskog programiranja. U svemu što radi pomažu joj njezini najbolji prijatelji, Nick i Shania. Zajedno čuvaju tajnu o veličanstvenim eksperimentima koje izvode u Aninoj garaži.

Gledaj

Superteta

Sigurni smo da još niste upoznali SuperTetu – posebnu superjunakinju koja pomaže samo i jedino djeci! Osobito vrtićarcima! Jer u njihovim uzbudljivim vrtićkim danima uvijek se dogodi trenutak kada u igri, zabavi ili učenju zatrebaju…“malu“ pomoć“ , rješenje problema ili samo još jednog druga u igri! I tu na scenu i u njihove vrtićke priče stupa SuperTeta! Ona stvara, radi, tješi…ma ona svaki problem riješi! Dovoljno je da pucne prstima, lupi petama…dotakne ovo ili ono i…pokrene čaroliju zajedničke igre, zabave i stvaranja…

Gledaj

Volim životinje - Moj ljubimac

Gledaj

UNICEF - Prava s Ruby i Jackom

20. studenoga obilježavamo Međunarodni dan djeteta. Ruby i Jack razgovaraju o dječjim pravima.

Gledaj

Bitz i Bob

Bitz i Bob, brat su i sestra koji obožavaju rješavati probleme koristeći se ključnim principima iz STEAM područja. Ovaj zabavan i duhovit animirani serijal inspirirat će djecu da postanu pravi mali istraživači!

Gledaj

Malo kraljevstvo Bena i Holly

Holly je vila, princeza koja još uvijek uči kako letjeti, a njezine čarolije ne završe uvijek kako bi trebale. Njezin najbolji prijatelj, vilenjak Ben nema krila i ne može izvoditi čarolije, ali vrlo brzo trči i leti na leđima bubamarca Gastona. Žive u Malom Kraljevstvu, sićušnoj zemlji u kojoj ih cvijeće i trava nadvisuju, a svaki je dan pustolovina!

Gledaj

Vikinška princeza Gudrun

Prije tisuću godina u divljim prostranstvima sjevera, živjela je uistinu posebna djevojčica. Prijateljevala je i igrala se sa stablima i životinjama u šumi. Otputujte u prošlost i pridružite joj se u igri. Istražujte divljinu s vikinškom princezom Gudrun!

Gledaj

Medo Grizli i male napasti

Medo Grizli i male napasti francuska je animirana serija koju je osmislio Josselin Charier, a producirao Studio Hari za France Télévisions i Boomerang France. Serija prati dogodovštine medvjeda Grizlija i malih napasti - leminga, koji žive u brvnari šumskog rendžera dok je on odsutan. Rendžerova brvnara jedini je trag ljudske civilizacije usred neukroćene divljine velikog kanadskog rezervata prirode. Dok rendžer izbiva, medvjed Grizli je prisvaja, jer ipak su medvjedi na vrhu hranidbenog lanca! Nakon što se useli u kuću, Grizli uživa u svim blagodatima suvremenog načina stanovanja - udobnom ležaju, klimatiziranom prostoru i potpuno opremljenoj kuhinji. No nije sam. U nju se useljava i skupina malih stvorenja, leminga.

Gledaj

Čarobna ploča - Školica

ODGOJNO - OBRAZOVNI CILJEVI emisije su motivirati dijete da prihvati učenje kao radosnu i zanimljivu djelatnost, kao igru od najranije dobi. Sadržaj emisije je jednostavan, prihvatljiv i razumljiv djetetu predškolske dobi. Dijete gleda i sluša učitelja Krešu koji kroz pjesmu i rimu objašnjava što se uči. Kratkim trajanjem emisije, jasnom komunikacijom te ritmom različitih aktivnosti kod djeteta se postiže maksimalna koncentracija gledanja, slušanja i razmišljanja. Trajanje je do deset minuta, a publika su djeca od četiri do sedam godina. Emisija priprema djecu za školu i obrađuje dio gradiva prvog razreda osnovne škole

Gledaj

Mišo i Robin

Mačak Mišo i crvendać Robin junaci su animirane serije za najmlađe. Uz Mišu, Robina i prijatelje Medu, Zeku, Krta, Dabra, Sovice i ostale djeca će kroz jednostavne i šaljive sižee otkrivati svijet, u rasponu od prepoznavanja oblika do odnosa među ljudima i pojava u prirodi. Mišo i Robin su dobroćudni, snalažljivi i ljupko nespretni mališani kojima ipak sve pođe za rukom. Nekad se snađu na neočekivane načine, no još uvijek dovoljno predvidljive da ih djeca mogu naslutiti i biti ponosna na svoju mudrost i iskustvo.

Gledaj

Miffy

Miffy je serija ekranizirana prema uspješnoj istoimenoj slikovnici Dicka Brune. Ovaj serijal namijenjen je najmlađoj skupini djece. Ima visoku edukativnu vrijednost te promovira pozitivne poruke i uzore.

Gledaj

Pjesmice i brojalice

Lutkarske minijature na najpoznatije dječje pjesmice i brojalice mogu se poslušati i pogledati bezbroj puta i uvijek se iznova igrati i veseliti, plesati i pjevati.

Gledaj

Čarobna ploča - Svijet oko nas

Obrazovna, zabavna, igrano - animirana serija, pisana u rimi, za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Kroz originalne komične priče i koreografirane glazbene brojeve u animiranim prostorima plesači i glumci Krešo Mikić i Mila Elegović uče djecu osnovama bontona pripremajući ih za lakše snalaženje u svijetu odraslih van zaštićenog okružja doma.

Gledaj

Ritam džungle

Zabavan animirani serijal koji će nasmijati cijelu obitelj! Uživajte u petominutnim epizodama koje prate nestašne životinjske avanture.

Gledaj

Peppa Praščić

Peppa ima pet godina i živi s mamom, tatom i bratom Georgeom. Voli se igrati s prijateljicama, posjećivati baku i djeda i brinuti o mlađem bratu. Ipak, najdraže od svega joj je skakati u blatu, smijati se i roktati do suza radosnica. Ovaj serijal prava je zabava za cijelu obitelj!

Gledaj

PSSST...PRIČA! (Na hrvatskom znakovnom jeziku)

U serijalu za djecu „Pssst…priča“ odabrali smo priče priznatih domaćih i stranih autora kako bismo djeci pružili ono najbolje i od djetinjstva ih uveli u svijet mašte uz dobru i kvalitetnu priču. Tu su priče klasičnih autora poput braće Grimm, H. Ch. Andersena, bajke raznih naroda i narodnosti, kao i suvremenih domaćih autora, poput Mladena Kopjara, Ane Đokić , Zorana Pongrašića, Sanje Lovrenčić, Silvije Šesto, Sanje Pilić, Mire Šincek, Jasminke Tihi Stepanić, Silvije Šesto i mnogih drugih. Koncept televizijske priče temelji se na izboru dobre priče i sugestivnom, dobrom glumcu, pripovjedaču. A da ne bi sve ostalo samo na pripovijedanju, svaka priča ima i svoju animaciju.

Gledaj

MIŠO I ROBIN (Na hrvatskom znakovnom jeziku)

Mačak Mišo i crvendać Robin junaci su animirane serije za najmlađe. Uz Mišu, Robina i prijatelje Medu, Zeku, Krta, Dabra, Sovice i ostale djeca će kroz jednostavne i šaljive sižee otkrivati svijet, u rasponu od prepoznavanja oblika do odnosa među ljudima i pojava u prirodi. Mišo i Robin su dobroćudni, snalažljivi i ljupko nespretni mališani kojima ipak sve pođe za rukom. Nekad se snađu na neočekivane načine, no još uvijek dovoljno predvidljive da ih djeca mogu naslutiti i biti ponosna na svoju mudrost i iskustvo.

Gledaj

VOLIM ŽIVOTINJE (Na hrvatskom znakovnom jeziku)

Dokumentarno - animirani serijal "Volim životinje" upoznaje najmlađe sa životinjskim vrstama. Djeca će se susresti s vrstama domaćih i nekih divljih životinja koje se uzgajaju i žive na seoskim gospodarstvima ili u njihovoj neposrednoj blizini u prirodnom okolišu.

Gledaj

TV VRTIĆ (Epizode prilagođene slijepima i slabovidnima)

„TV vrtić“ je igrano-animirana serija, zabavna i edukativna, namijenjena djeci vrtićke dobi. U nazivu je iskorištena analogija malog vrta i vrtića kao okupljališta najmlađe djece. U TV vrtiću raste čarobno stablo i pod njim se druže prijatelji Mia, Ziz, Roni i Jura. Glumci u kombinaciji s 2D animiranim likovima Ptićem i Krtićem vode gledatelje u svakodnevno istraživanje pojmova, odnosa, predmeta, prirodnih pojava, biljnog i životinjskog svijeta te ostalih tema primjerenih dječjem interesu i dobi. Glumačka igra u studiju dopunjuje se i ilustrira crtanim filmovima vlastite proizvodnje, ilustriranim pričama, dokumentarnim isječcima i izložbom dječjih radova. Vrt, odnosno vrtić zamišljeno je mjesto za igru, druženje, otkrivanje svijeta, odnosa, učenje, odrastanje, odlazak u istraživanje, preuzimanje odgovornosti. Smještanje radnje u prirodu i zelenilo u kojemu raste povrće i cvijeće potaknuto je željom da se djecu usmjeri igri izvan kuće, na otvorenome, i razvija odnos prema okolišu, biljkama, životinjama i prirodnim pojavama.

Gledaj

Volim životinje

Dokumentarno - animirani serijal "Volim životinje" upoznaje najmlađe sa životinjskim vrstama. Djeca će se susresti s vrstama domaćih i nekih divljih životinja koje se uzgajaju i žive na seoskim gospodarstvima ili u njihovoj neposrednoj blizini u prirodnom okolišu.

Gledaj

MIŠO I ROBIN (Epizode prilagođene slijepima i slabovidnima)

Mačak Mišo i crvendać Robin junaci su animirane serije za najmlađe. Uz Mišu, Robina i prijatelje Medu, Zeku, Krta, Dabra, Sovice i ostale djeca će kroz jednostavne i šaljive sižee otkrivati svijet, u rasponu od prepoznavanja oblika do odnosa među ljudima i pojava u prirodi. Mišo i Robin su dobroćudni, snalažljivi i ljupko nespretni mališani kojima ipak sve pođe za rukom. Nekad se snađu na neočekivane načine, no još uvijek dovoljno predvidljive da ih djeca mogu naslutiti i biti ponosna na svoju mudrost i iskustvo.

Gledaj

Dokumentarci za djecu

Serija kratkih dokumentaraca za djecu sastavljena je od filmova koji su sudjelovali na eurovizijskoj razmjeni, a dolaze iz desetak zemalja i prikazani su na brojnim javnim servisima Europe, Bliskog i Dalekog istoka.

Gledaj

Hrvatski dječji festival 2019.

26. HRVATSKI DJEČJI FESTIVAL „STIH I NOTA, STO DIVOTA“ održan je 02.studenoga 2019. u KD V. Lisinski u Zagrebu. Na svečanom koncertu u Velikoj dvorani, na glazbenom dijelu festivala praizvedene su kvalitetne dječje pjesme odabrane upravo za ovaj festival i to u izvedbi velikog broja dječjih zborova iz svih krajeva Hrvatske.

Gledaj

Vrtuljići

Vrtuljići su obitelj simpatičnih bića nalik na ptice, koja žive u crvenom brodiću, a došli su izdaleka kako bi upoznali naš svijet. Vrtuljići su znatiželjni i veseli. Vole se skrivati, oponašati i otkrivati nove stvari. Ova animirana serija namijenjena je predškolskom uzrastu, a simpatični Vrtuljići, baš kao i djeca tog uzrasta, kroz zabavu uče osnovne pojmove kao što su ispod i iznad, gore i dolje, pun i prazan i sl. Kako su Vrtuljići često nespretni, u novom svijetu o kojem djeca znaju više od njih, njihovi će pokušaji i pogreške djecu nasmijati, a kroz zabavu će i sama (ili tijekom gledanja serije uz roditelje i starije) ponešto i naučiti.

Gledaj

Zvrko ide u Čudosvijet

Zvrko je znatiželjno čudovište. Zajedno sa svojim najboljim prijateljima Zoricom i Srećkom prolazi kroz nevjerojatne avanture u potrazi za odgovorima o svijetu oko nas. Putem im pomaže šašavi trojac znanstvenika!

Gledaj

Priče iz kućice na drvetu

Pridružite se četirima prijateljima u njihovoj predivnoj, stvarnoj kućici na drvetu u kojoj se igraju, razgovaraju, svađaju, razmišljaju, a onda opet igraju. Starija sestra Liza svaki put izvadi lijepu slikovnicu koja oslikava osjećaje djece vezane za rođendansku proslavu, rastavu roditelja, selidbu, pripreme božićne jelke... Kad Liza otvori knjigu, likovi ožive i ulazimo u priču zahvaljujući animaciji originalnih ilustracija poznatih autora (Tomi Ungerer, Kitty Crowther, Magali le Huche, Charlotte Gastaut, Didier Lévy...). Serija pomaže djeci da shvate kako knjige mogu biti dio našeg života jer se, osim napora uloženog u čitanje riječi, u njihovoj glavi razvija i cijeli film. Čitanje je pravo blago koje želimo podijeliti s djecom iz cijeloga svijeta.

Gledaj

Dora istražuje

"Dora istražuje" edukativni je animirani serijal kojeg obožavaju djeca u cijelom svijetu. Glavni lik je sedmogodišnja Dora, a tu su i njezin prijatelj, majmunčić Čizma i brojni prijatelji. Pratimo avanture male djevojčice koja je jako znatiželjna i željna istraživanja, kao i sva djeca njezinog uzrasta.

Gledaj

Laboratorij na kraju svemira

Gledatelje sklone pokusima svakako će razveseliti „Laboratorij na kraju svemira“. To je serija zabavno-obrazovnih emisija u kojima treba popraviti jedan svemirski brod i pomoći njegovu vlasniku, simpatičnom Heklancu da se vrati na svoj planet. U svakoj epizodi brat i sestra Toni i Maša uz pomoć heklanog prijatelja izrađuju jednostavan izum kojim će popraviti letjelicu i pritom usvajaju osnovne pojmove iz fizike i kemije. Uz praktične savjete, popis potrepština i jednostavnu demonstraciju sve će „izume“ iz „Laboratorija na kraju svemira“ gledatelji moći izraditi kod kuće, u društvu prijatelja ili uz malu pomoć starijih.

Gledaj

Teletubbyji

Vrijeme je za Teletubbyje! Tinky Winky, Dipsy, La La i Po kažu: Bok! Njihov svijet pun je ljubavi, prijateljstva i smijeha. Ovaj svjetski poznati serijal namijenjen je djeci u dobi od 1 do 4 godine.

Gledaj

Dora i prijatelji u gradu

Dora pohađa školu i živi u gradu Playa Verde. Serija prati avanture znatiželjne Dore, njenih prijatelja i majmunčića Čizme. Pridružite se Dori i njezinoj neustrašivoj ekipi u istraživanju grada.

Gledaj

Pssst…Priča!

U serijalu za djecu „Pssst…priča“ odabrali smo priče priznatih domaćih i stranih autora kako bismo djeci pružili ono najbolje i od djetinjstva ih uveli u svijet mašte uz dobru i kvalitetnu priču. Tu su priče klasičnih autora poput braće Grimm, H. Ch. Andersena, bajke raznih naroda i narodnosti, kao i suvremenih domaćih autora, poput Mladena Kopjara, Ane Đokić , Zorana Pongrašića, Sanje Lovrenčić, Silvije Šesto, Sanje Pilić, Mire Šincek, Jasminke Tihi Stepanić, Silvije Šesto i mnogih drugih. Koncept televizijske priče temelji se na izboru dobre priče i sugestivnom, dobrom glumcu, pripovjedaču. A da ne bi sve ostalo samo na pripovijedanju, svaka priča ima i svoju animaciju.

Gledaj

Ninin kutak za malene

Nina ima odlične zamisli kako zabaviti najmlađe i zadati pune ruke veseloga posla i malima i velikima. Tko pažljivo pogleda što radi, sve može napraviti i sam.

Gledaj

Njama, njam

Njama, njam je slasna pustolovina za djecu predškolske dobi, puna priča o svakodnevnim namirnicama, voću, povrću i začinima. U ljupkoj kuhinji kuharici Ivanki Mazurkijević u pomoć priskače dvoje djece, a da bi sve bilo baš kao u bajci, namirnice iz svojega vrta u Njama, njam kuhinju šalju dva patuljka i zauzvrat očekuju slasno jelo! Kuharica Ivanka će svaku epizodu začiniti pjesmom, djeca spravljati i kušati jednostavna jela, a crtići o voću i povrću recept su kojim je lako privoljeti djecu da ih jedu sa što više teka!

Gledaj

Ručice čarobnice

Ručice čarobnice serija je za predškolsku djecu kojom se može zabaviti cijela obitelj, vrtićka grupa ili mala kreativna radionica. Izrada lutkica od pristupačnih materijala u funkciji je priče i to joj daje posebnu draž! Uz jednostavnu fabulu, osamljenom psiću Ručice čarobnice će rado, brzo i lako izraditi prijateljicu s kojom može njuškati i istraživati, a uplakanoj kraljevni slonića koji može popiti vodu iz jezera i pronaći izgubljenu krunu. Izrada lutkica je jednostavna i prezentna od početka do kraja pa spretne ručice mogu čarobne lutkice izraditi i kod kuće.

Gledaj

TV vrtić

„TV vrtić“ je igrano-animirana serija, zabavna i edukativna, namijenjena djeci vrtićke dobi. U nazivu je iskorištena analogija malog vrta i vrtića kao okupljališta najmlađe djece. U TV vrtiću raste čarobno stablo i pod njim se druže prijatelji Mia, Ziz, Roni i Jura. Glumci u kombinaciji s 2D animiranim likovima Ptićem i Krtićem vode gledatelje u svakodnevno istraživanje pojmova, odnosa, predmeta, prirodnih pojava, biljnog i životinjskog svijeta te ostalih tema primjerenih dječjem interesu i dobi. Glumačka igra u studiju dopunjuje se i ilustrira crtanim filmovima vlastite proizvodnje, ilustriranim pričama, dokumentarnim isječcima i izložbom dječjih radova. Vrt, odnosno vrtić zamišljeno je mjesto za igru, druženje, otkrivanje svijeta, odnosa, učenje, odrastanje, odlazak u istraživanje, preuzimanje odgovornosti. Smještanje radnje u prirodu i zelenilo u kojemu raste povrće i cvijeće potaknuto je željom da se djecu usmjeri igri izvan kuće, na otvorenome, i razvija odnos prema okolišu, biljkama, životinjama i prirodnim pojavama.

Gledaj

Rita i krokodil

Rita je odlučna, mala djevojčica. Njezin najbolji prijatelj je krokodil. Uvijek je gladan i živi u kadi. Najvjerojatnije krokodil postoji samo u Ritinoj mašti, ali u ovom serijalu svijet ionako promatramo Ritinim očima.

Gledaj

Juhuhu

Juhuhu je zabavno-poučna mozaična emisija namijenjena djeci vrtićke dobi. Uz voditelja i njegove plišane ljubimce djeca će se zabaviti, slušati priče i uz igru mnogo naučiti o sebi i svijetu koji ih okružuje. Juhuhu donosi i pregršt crtića za najmanje te svima drage, već poznate serije poput Danice, Pssst… priča, Tajnog dnevnika patke Matilde, TV vrtića i Oskarovih priča za laku noć.

Gledaj

Ninin kutak

U ovoj 5-minutnoj emisiji voditeljica NINA djeci na jednostavan i praktičan način pokazuje kako od stvari ili predmeta koje mogu pronaći u svojoj okolini mogu napraviti nešto drugačije i novo. Novu igračku ili neki novi predmet. Tako npr. uče kako od rola toaletnog papira mogu napraviti igračku -zmiju, kako od plastičnih boca načiniti instrument – marakase, kako od oblutaka izraditi ukrasne magnete ili od starih razglednica kaleidoskop. Jednako tako, kroz (jednostavne) priče i praktične primjere djeca uče pojedine likovne tehnike (mozaik, kolaž, akvarel, modeliranje…). Cilj serijala je potaknuti dječju maštu i kreativnost te ih naučiti osnovnim likovnim tehnikama i pojmovima.

Gledaj

Ernest i Celestina

Ernest je medvjed koji zarađuje svirajući harmoniku ili izvodeći zabavne točke na ulici. Pravi je mrgud. Gunđa, mrmlja, buni se, ali njegov gromki smijeh na kraju uvijek odagna njegovu mrzovolju. Kad je iznerviran ili pak presretan, govori na materinskom žnjzemskom jeziku. Hrabar je i suočava se s raznoraznim nedaćama. Pa ipak, praznovjeran je i zna se prepasti neke sitnice: rebrenice koja klepeće, plahte koja leti… U svojoj ruševnoj kući Ernest je ugostio malenu mišicu Celestinu koja je siroče. Celestina je velikodušna i prema Ernestu i prema svojim prijateljicama. Uvijek je dobre volje, optimistična i odlučna. Celestina se ničega ne boji, zacijelo zato što zapravo nije svjesna opasnosti. Dobro crta i talentirana je autorica koja svoje pustolovine s Ernestom pretače u slikovnice.

Gledaj

Krunski dokaz

Znanstveni eksperimenti na potpuno otkačen način!

Gledaj

Luka i prijatelji

Luka Bulić s djecom kroz igru i zabavu otkriva koliko je čudesan, zanimljiv i zabavan svijet oko nas. Snimajući emisiju Luka sklada i pjesmu o temi te emisije: o domaćim životinjama, prijateljstvu, svemiru, dizajnu, osjetilima, Zemlji, vodi, cvijeću, suvenirima, vremenu, moru, ljubavi...

Gledaj

Lein kutak

Kuhati, šivati, popravljati, slagati, možeš sada i ti, samo nabroji do tri! Tako glasi Leina pjesmica, a tko slijedi Leu i zabavi se u njezinom kutku otkrit će 300 i još više malih čuda i čarolija za svakodnevnu upotrebu.

Gledaj

Vedranovi velikani

Serija emisija za najmlađe u formi intervjua u kojima odrasla osoba, voditelj Vedran Limić razgovara s predškolcima o najrazličitijim temama vezanim uz prirodu, životinje, obiteljske odnose, politiku, svemir, hranu, znanost....a djeca daju vrlo maštovite odgovore.

Gledaj

Šegrt Hlapić

Pikarski roman "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" (1913), bajkovito stilizirana priča o fantastičnoj realnosti dječjeg svijeta, prijelomno je djelo književnice Ivane Brlić Mažuranić (Ogulin, 18. travnja 1874 — Zagreb, 21. rujna 1938). Nazvana je hrvatskim Andersenom te je dvaput (1931., 1938.) bila predložena za Nobelovu nagradu; 1937. izabrana je, kao prva žena u nas, za člana JAZU. Najveći književni uspjeh postigla je knjigom "Priče iz davnine" (1916) u kojoj je združila privid mita, temeljen na dobru poznavanju hrvatske i slavenske mitologije i narodne predaje, s arhaičnom sintaksom te nadrealističkim slikovitim izrazom.

Gledaj

Pogledaj film!

Iza ovog se naziva krije ciklus kratkih dječjih igranih filmova. U glavnim su ulogama djeca i njihov svijet, pustolovine i problemi na koje nailaze i trebaju ih riješiti. Prema zadanoj temi članice EBU projekta „Drama za djecu“ proizvode 15-minutni igrani film za djecu. Glavni je lik dijete (8-11 g.) koje se suočava s nekom životnom situacijom u svojoj okolini te samo ili uz malu pomoć odraslih mijenja svijet i svoje mjesto u njemu nabolje. Hrvatski filmovi ušli su u službenu konkurenciju uglednih svjetskih filmskih festivala te osvojili niz priznatih strukovnih nagrada. U ovom serijalu naći ćete i komedije, i trilere i drame.

Gledaj

Ljubav ili smrt

Koku je, čini se, i dalje nogomet najvažnija stvar na svijetu, a nadolazeći susret zloglasnih "Gusara" i Kokove ekipe "Zeleni Vrh" središnji događaj sezone. Zlatko i dalje svaki trenutak provodi čitajući knjige i prigovara Koku da je nezreo. Da dokaže suprotno, Koko mu priča o svojoj nesretnoj ljubavi prema zagonetnoj djevojci, tajnovitoj i čarobnoj poput junakinja Zlatkovih romana. Kokova nestašna sestra Marica, samozatajna prijateljica Ema i drska Melita imaju svoj bend - Kokova će ekipa na koncert jednako kao što će i one na njihove nogometne utakmice. Zanima li mladiće zaista glazba, a djevojke nogomet, saznat ćemo u novom filmu iz serijala o Koku - "Ljubav ili smrt".

Gledaj

Danica

"Danica" je TV-slikovnica za najmlađu djecu. Glavni je lik djevojčica Danica koju mašta i znatiželja vode u otkrivanje "malog svijeta". S Danicom i njezinim prijateljima iz životinjskog svijeta djeca u svakoj epizodi saznaju nešto novo i upoznaju različite životinje. Životinje su prikazane kao u basnama, imaju ljudske osobine i poučavaju Danicu najvažnijim vrijednostima.

Gledaj

Dječja usta

Dječja usta originalan su domaći format natjecateljsko-zabavne emisije kojom se želi obitelj okupiti pred TV ekranom. Emisija koja spaja tri generacije. Svaka ima svoj način razmišljanja, ali i komunikacije. Zanimljivim odabirom pojmova, kao i simpatičnim objašnjenjima najmlađih, stvara se opuštena atmosfera koja poslije prelazi u natjecateljsku. Pogoditi što su „dječja usta“ zamislila nije uvijek lako. Opušteno kroz niz emotivnih trenutaka otkrivamo različitost razmišljanja triju generacija kao i njihovu međusobnu povezanost. Želja nam je gledatelje usmjeriti k boljoj vještini komuniciranja, razumijevanja, poštovanja različitosti i međusobnoj toleranciji. Preporuka za obiteljsko gledanje!

Gledaj

Tajni dnevnik patke Matilde

„Tajni dnevnik patke Matilde“ lutkarska je serija za djecu. Patka Matilda teta je pačićima Janku i Olgici, a s njima u kući živi šareno društvo - gica Roza i ovca Lujza. U goste im često stižu prijatelji pjetlić Pjer, magarac Alojz i jež Leopold. Svake večeri, kad pačići odu spavati, Matilda u tajni dnevnik bilježi nevjerojatne, uzbudljive zgode svojih prijatelja te, naravno, najmilijih nećaka - Janka i Olgice.

Gledaj

Šareni vremeplov

Zanima li vas povijest? Volite li crtiće ? Volite li lutke? Želite li se smijati i pritom učiti? Pogledajte igrano- animiranu dječju seriju Šareni vremeplov. Dvanaest epizoda dvanaest je različitih putovanja i avantura u drevnu prošlost zemlje. Djevojčicu Niku, robota Robija, dinosaura Dinka i sveznajućeg profesora Kremenića zamislio je, nacrtao i režirao Milan Trenc po čijoj je slikovnici snimljen slavni film Noć u muzeju. Serija je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, no zasigurno će u njoj uživati i stariji. Roditelji, pridružite se svojim mališanima i zajedno gledajte Šareni vremeplov.

Gledaj

Oskarove priče

„Oskarove priče“ nastavak su serije „Tajni dnevnik patke Matilde“, ali uz poznate, donosi i tri nova lika - magarčića Oskara, njegovu mamu Belu i malu ježicu Lelu. Oskar živi s mamom, pomalo drugačijom od ostalih. Oskarov tata plovi dalekim morima, baš kao i tata i mama pačića Janka i Olgice. Ježu Leopoldu useljava se nećakinja sa sela zvana Lelica , a on se teško snalazi u brizi o djevojčici ježici. Oni kao (ne)obična obitelj donose i nove teme: što i tko čini obitelj, što je tolerancija i kako rješavati probleme s kojima se susrećemo gotovo svakodnevno.

Gledaj

Epizode na romskom i bajaškom

Epizode popularnih serijala prevedene su i sinkronizirane na romski čhib i bajaški jezik kako bi djeca što bolje upoznala vesele junake i rado se s njima družila.

Gledaj

Luka i prijatelji - Lukine pjesme

Luka Bulić tijekom snimanja svake emisije Luka i prijatelji sklada i pjeva pjesme nadahnute temama iz te emisije. Poslušajte Lukine pjesme o životinjama, planinama, bojama, svemiru, prijateljstvu...

Gledaj

Tajni dnevnik patke Matilde (Epizode prilagođene slijepima i slabovidnima)

„Tajni dnevnik patke Matilde“ lutkarska je serija za djecu. Patka Matilda teta je pačićima Janku i Olgici, a s njima u kući živi šareno društvo - gica Roza, ovca Lujza. U goste im često stižu prijatelji pjetlić Pjer, magarac Alojz i jež Leopold. Svake večeri, kad pačići odu spavati, Matilda u tajni dnevnik bilježi nevjerojatne, uzbudljive zgode svojih prijatelja te, naravno, najmilijih nećaka - Janka i Olgice. (prilagođeno za slijepe i slabovidne)

Gledaj

Ciak Junior - filmovi

Festival CIAK JUNIOR pokrenut je 1986. godine u talijanskom gradu Trevisu s namjerom da „kod djece potakne i razvije ljubav prema filmu“. Kako? Princip je jednostavan – valja sakupiti ekipu, snimiti kratki film (do 10 minuta), poslati ga na festival i…nadati se nagradi! Da je ideja osnivača dobra, pokazuje to što CIAK JUNIOR traje i do danas, jednako svjež i zanimljiv. Ali je još važnija činjenica što na festivalu sudjeluju djeca (i njihovi filmovi, naravno!) iz 20-ak zemalja i što se na njemu svake godine prikaže 10-ak premijernih filmova nastalih prema idejama malih filmaša, ali uz superviziju profesionalaca. A teme filmova su različite, no sve dotiču život i svijet njihovih autora. Valja reći da je i Hrvatska od 2003. godine dio velike i vesele obitelji CIAK JUNIOR. I da svake godine naši mladi autori s Festivala kući ponesu neku od nagrada! Filmovi koje možete pogledati na webu odabir su festivalske produkcije nekoliko proteklih godina.

Gledaj

Punoglavci

“Punoglavci” su zabavno-edukativna emisija namijenjena djeci predškolskog uzrasta. U emisiji upoznajemo djecu iz dječjih vrtića s kojima razgovaramo o svemu što ih okružuje. U rubrikama Sveznalice, Čitajte mi priču, Rimozborci, Genijalci kao malci i drugima donosimo zanimljivosti, priče i pjesme vezane uz teme o kojima razgovaramo.

Slušaj

Bijela vrana

“Bijela vrana” zabavni je serijal namijenjen djeci predškolskog uzrasta. Emisije su nastale kao susreti i razgovori s djecom u kojima autor otkriva kako djeca vide i tumače svijet i ljude oko sebe, o čemu razmišljaju i što sve mogu i znaju.

Slušaj

E, baš me zanima

"E, baš me zanima" je zabavno-edukativni serijal namijenjen djeci školskog uzrasta. Mašta, igra i otkrivanje nepoznatog dio su ljudske prirode koji povezuje dječji i odrasli "ozbiljni svijet", stoga je ova emisija uobličena kao suvremena bajka kroz koju djeca, igrajući se, uče o pojmovima i pojavama koje ih okružuju, povijesti, književnosti, umjetnosti i prirodi...

Slušaj

Priča za laku noć

Priča... mjesto i trenutak gdje su naše misli uvijek slobodne, a mašta neuhvatljiva. Bez priča bi bilo teško zamišljati neke druge svjetove, izmišljati hrabre junake, razgovarati sa životinjama, sanjati vile... Zato vas pozivamo da zajedno iskoristimo priliku za bijeg u svijet snova i maštanja i 'zaronimo' u priču.

Slušaj

Mudrice

Mudrice su zabavna emisija namijenjena predškolskom uzrastu. U njoj djeca mudruju o tome kako se postaje prijatelj, jesu li vile stvarne, zašto se bojimo mraka, kako avioni lete, koje su igre najzabavnije, ma zapravo o svim važnim stvarima. Mudrice puno toga znaju, samo ih treba pitati.

Slušaj

Hu Hu

Igraj se s HU HUom i njegovim prijateljima!

Igraj

Šareni lonac

Kuhaj s Hrvojem! Možeš odabrati jedno od pet jela, a možeš skuhati i svih pet! Dobar tek!

Igraj

Složi životinje

Jednostavna igra slaganja crteža životinje iz više dijelova (puzzle). U igri se odabire jedna od 15 životinja iz serijala “Volim životinje” i od dijelova crteža treba složiti cijeli crtež životinje. Odabire se i težina slagalice ovisno o broju dijelova crteža koje treba složiti u cjelinu. U ovoj igri djeca uče prepoznavati životinjske vrste.

Igraj

Smjesti životinje

Igra smještanja životinja na ispravna mjesta na farmi i oko farme. Nakon što se slože sve životinje jednog staništa, slijedeći korak igre je prepoznati kako se koja životinja glasa. Djeca uz ovu igru uče o načinu života životinja.

Igraj

Blatne lokvice

Draga djeco, Peppa vas čeka da zajedno skačete po blatnim lokvicama! Jeeeeeee!

Igraj

Danica - Pronađi par

Jednostavna igra pamćenja i koncentracije u kojoj otkrivajući po dva crteža treba pronaći parove jednakih životinjica, Daničinih prijatelja i prijateljica iz popularnih crtanih priča.

Igraj

Danica - Križić kružić

Igra snalaženja i kombinatorike u kojoj je zadatak poredati tri jednaka znaka jedan za drugim u okomitoj, vodoravnoj liniji ili dijagonali. Za igru su potrebna dva igrača, pa igra li se jedno dijete samo, može odabrati lik jedne od životinja i koja će pokušati nadmudriti malu Danicu.

Igraj

Danica - Vlak

Daničinim vlakom putuju životinje iz različitih krajeva svijeta, a kad se vlak zaustavi na pojedinoj stanici, valja pogoditi tko ondje izlazi i zadovoljan stiže kući. Igrajući se, dijete usvaja znanja o vrstama životinja i njihovim staništima.

Igraj

Danica - Bojanka

Ljubitelji crtanih priča o djevojčici Danici obojiti mogu i vlastitu slikovnicu.

Igraj

Tv vrtić - Bojanka - Liječnik

Svaka je bojanka ujedno priča, ispripovijedana u nekoliko crno-bijelih ilustracija. Igrača se poziva da uz pripovijedanje oboji ilustraciju, ne nužno do kraja, kako bi se stranica bojanke okrenula i priča nastavila.

Igraj

Tv vrtić - Bojanka - Mališan

Svaka je bojanka ujedno priča, ispripovijedana u nekoliko crno-bijelih ilustracija. Igrača se poziva da uz pripovijedanje oboji ilustraciju, ne nužno do kraja, kako bi se stranica bojanke okrenula i priča nastavila.

Igraj

Tv vrtić - Bojanka - Opera

Svaka je bojanka ujedno priča, ispripovijedana u nekoliko crno-bijelih ilustracija. Igrača se poziva da uz pripovijedanje oboji ilustraciju, ne nužno do kraja, kako bi se stranica bojanke okrenula i priča nastavila.

Igraj

Tv vrtić - Bojanka - Zvijezda

Svaka je bojanka ujedno priča, ispripovijedana u nekoliko crno-bijelih ilustracija. Igrača se poziva da uz pripovijedanje oboji ilustraciju, ne nužno do kraja, kako bi se stranica bojanke okrenula i priča nastavila.

Igraj

Tv vrtić - Pronađi par

Krtićevo i ptićevo čarobno stablo daje neobične plodove koje treba otkriti i upamtiti gdje se nalaze dva jednaka.

Igraj

Tv vrtić - Ptići uče letjeti

Ptići moraju poletjeti iz gnijezda, pa će im u maloj školi leta dobro doći baloni. Tko se poigra i poleti s ptićem, mora skupiti što više balona i dobro paziti da u zraku izbjegne sve ostale letače.

Igraj